Παρακαλώ περιμένετε - Το σύστημα επεξεργάζεται τα στοιχεία που του δώσατε και κάνει έλεγχο της διαθεσιμότητας!

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

  • Πρόγραμμα

    "ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ & ΧΑΣΚΑΡΗΣ" ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    ΝΥΜΦΑΙΟ - ΠΡΕΣΠΕΣ

    ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ - ΛΗΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ

     


    ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 3 ΗΜΕΡΕΣ

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

    1Η HΜΕΡΑ: Αναχώρηση στις 07:45 από ΑΘΗΝΑ, μικρή στάση στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Aκολούθως μέσω Λαμίας -Δομοκού - Καρδίτσας – Τρικάλων, φθάνουμε στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ. Στάση, γεύμα προαιρετικά και συνεχίζουμε για ΚΑΣΤΟΡΙΑ. 'Aφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, περίπατοι γνωριμίας στην πόλη με τα αμφιθεατρικά κτισμένα αρχοντικά της και τα γνωστά γουναράδικα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

    2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και επίσκεψη στο ορεινό ΝΥΜΦΑΙΟ στην πλαγιά του όρους ΒΙΤΣΙ σε υψόμετρο 1.350μ. με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια, το ερειπωμένο Αρχοντικό - Αρχηγείο του Μακεδονικού αγώνα αλλά και το καταφύγιο της καφέ Αρκούδας < ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ>. Αμέσως μετά μέσω Φλώρινας, ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή από το Πισοδέρι, με το ομώνυμο χιονοδρομικό, θα φθάσουμε στη γραφική περιοχή των ΠΡΕΣΠΩΝ και το ακριτικό χωριό ΨΑΡΑΔΕΣ, στις όχθες της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ, όπου θα έχουμε και γεύμα προαιρετικά. Λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε το νησάκι του ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ στη μικρή ΠΡΕΣΠΑ, περπατώντας στην πλωτή γέφυρα. Επιστροφή στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ και το βράδυ περπατώντας στην πόλη θα απολαύσουμε το τοπικό έθιμο < Μπουμπούνες > και < Χάσκαρης >, δείπνο και διασκέδαση, διανυκτέρευση.

    3Η HΜΕΡΑ: Πρωινό, επίσκεψη στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στις όχθες της λίμνης και αμέσως μετά το ΛΗΜΝΑΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ, που βρίσκεται στη θέση ΝΗΣΙ, 8 χιλιόμετρα από την πόλη. Πορεία επιστροφής για ΑΘΗΝΑ με μικρή ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.


    ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

    • Περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
    • Διαμονή, (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΕUROPA 4* στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ.
    • Δύο πρωινά και δύο δείπνα (το ένα εορταστικό με ζωντανή μουσική).
    • Αρχηγός – συνοδός.
    • Φ.Π.Α.
    • Φόρος διαμονής

  • Η Καστοριά είναι πόλη της Ελλάδας και πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Δυτικής Μακεδονίας. Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 16.218 κατοίκους (2001). Είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο της ομώνυμης λίμνης, σε υψόμετρο 703 μ ] από την επιφάνεια της θάλασσας, ανάμεσα στα βουνά Βίτσι και Γράμμο. Περιβάλλεται από τη λίμνη της και συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας ευρύτερης λωρίδας γης από επιχωματώσεις, δίνοντας την εντύπωση νησιού.

    Στην μακραίωνη ιστορία της, μιάμιση χιλιετία από κτίσεως και δύο χιλιετίες από οικήσεως, γνώρισε πολιορκίες και κατακτήσεις από Βουλγάρους, Νορμανδούς και Τούρκους, διατηρώντας όμως μέχρι σήμερα ένα σημαντικό αριθμό βυζαντινών εκκλησιών, κειμηλίων και αρχοντικών ως τεκμήρια της κατά καιρούς ακμής της, λόγω της επιτυχημένης εμπορίας και διακίνησης των γουναρικών σε σημαντικά κέντρα της Ευρώπης.

    Επικρατέστερη θεωρείται η άποψη ότι προήλθε από τους κάστορες[3] που ενδημούσαν για αιώνες σ΄αυτήν.

    Ο Βυζαντινός ιστορικός της εποχής του Ιουστινιανού (527-565), Προκόπιος, αναφέρει πως η πόλη μεταφέρθηκε σε οχυρή θέση στη λίμνη, την οποία λίμνη ονομάζει, για πρώτη φορά, Καστορία.[4] Για το όνομα της πόλης, αναφέρει πως ο Ιουστινιανός: «...καί τό όνομα, ὡς εἰκός, αφῆκε τῇ πόλει»[5]. Δεν ειναι ξεκάθαρο αν με αυτή η φράση ο Προκόπιος εννοεί ότι την ονόμασε Ιουστινιανούπολη. Πάντως στον σύγχρονο του Ιουστινιανού, Συνέκδημο του Ιεροκλέους, αναφέρεται ακόμη ως Διοκλητιανούπολη. Με το ίδιο όνομα εμφανίζεται στο έργο Περί Βασιλείου Τάξεως του αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Ζ' Πορφυρογέννητου (10ος αι.), ωστόσο η αναφορά αυτή θεωρείται αναχρονισμός.[6].

    Η Βυζαντινή ιστορικός Άννα Κομνηνή αναφέρει ότι η λίμνη ονομάζεται η της Καστορίας, ενώ το όνομα της πόλης προέρχεται από τη λέξη κάστρον[7] Ωστόσο αυτή η ερμηνεία της Κομνηνής είναι λιγότερο πιθανή[3], αν και κατά τη μεταβυζαντινή εποχή συχνά αποκαλείτο κατά αυτόν τον τρόπο, όπως π.χ. στους κώδικες της Μητροπόλεως Καστοριάς, ενώ οι κάτοικοι της πόλης συνοδεύονταν επίσης από το προσωνύμιο «καστριώτης».[8] Η τουρκική ονομασία της πόλης είναι Kesriye (Κεσρίγιε), ονομασία που αναφέρει και ο περιηγητής του 17ου αι., Εβλιγιά Τσελεμπί,[9], ενώ η σερβική και βουλγαρική ονομασία της πόλης είναι Κοστούρ (Κυριλλικά: Костур). Κατά μια άποψη (Поповски, Търпо 1869-1913), η ονομασία Κοστούρ προέρχεται από το ότι η τοποθεσία μοιάζει με με σκελετό ψαριού (πέρκας).[10]

    To όνομα της πόλης έχει συνδεθεί επίσης με τον Κάστορα, καθώς στην τοπική μυθολογία αναφέρεται πως κτίστηκε το 840 π.Χ. από τον αδελφό του Πολυδεύκη, μετά από χρησμό που έλαβε από το Μαντείο των Δελφών.

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

     

    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
     
    Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
    Περιφέρεια

    Έμβλημα
    Χάρτης της Ελλάδας με Δυτική Μακεδονία
    Η θέση της Περιφέρειας στην Ελλάδα
    Χώρα Flag of Greece.svgΕλλάδα
    Πρωτεύουσα
    (και μεγαλύτερη πόλη)
    Κοζάνη
    Μεγαλύτερος δήμος Δήμος Κοζάνης
    Διοίκηση
    Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης
    Αντιπεριφερειάρχες
    Διοικητική διαίρεση
    Αποκεντρωμένη Διοίκηση Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
    Περιφερειακές Ενότητες
    Δήμοι 12
    Επίσημη γλώσσα(ες) Ελληνικά
    Έκταση
    Συνολική 9.451 χλμ²
    Κατάταξη θέση
    Γεωγ. πλάτος 21.78
    Γεωγ. μήκος 40.5
    Πληθυσμός
    Συνολικός 283.689[1](απογραφή 2011)
    Κατάταξη πληθ. 12ηθέση
    Πυκνότητα 31,9 κάτ./τ.χμ.
    Κατάταξη πυκν. 13ηθέση
    Ψηλότερο σημείο Προφήτης ΗλίαςΒόρα
    2.524 μ.
    Μέσο ? μ.
    ΑλιάκμοναςστοΠολύφυτο160 μ.
    Συντομογραφίες G13ISO 3166-2:GR
    Ιστότοπος www.pdm.gov.gr

     

    Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι μία από τις περιφέρειες της ΕλλάδαςΔιοικητικά αποτελεί δευτεροβάθμιο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης και γεωγραφικά καλύπτει το δυτικό κομμάτι της Μακεδονίας. Καταλαμβάνει έκταση 9.451 τ.χμ. και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 283.689 κατοίκους, σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη απογραφή της ΕΣΥΕ (2011).[1] Μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσά της είναι η Κοζάνη. Επίσης, συχνά χαρακτηρίζεται ως η «ενεργειακή καρδιά» της Ελλάδας, αφού στο έδαφός της παράγονται περίπου τα 2/3 της ηλεκτρικής ενέργειας όλης της χώρας.

      

     

     

    Η Δυτική Μακεδονία είναι περιφέρεια κυρίως ορεινή, με τα περισσότερα βουνά της να ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα υψόμετρο και αποτελεί την μοναδική περιφέρεια της Ελλάδας που δεν βρέχεται από θάλασσα. Η νοτιοανατολική διεύθυνση των ορίων της περιοχής οφείλεται στη κύρια διεύθυνση του ορεινού συγκροτήματος της Πίνδου. Τα όρη ΓράμμοςΣμόλικας και Τύμφη στα δυτικά όρια της περιφέρειας, σχηματίζουν την πρώτη σειρά βουνών που χωρίζουν γεωγραφικά της περιφέρεια από την Ήπειρο. Στο μέσο της περιφέρειας με κατεύθυνση πάλι νοτιοανατολικά, το ορεινό συγκρότημα του Βαρνούντα με τα όρη ΒέρνοΆσκιο και Βούρινοςαποτελούν την άλλη σειρά ορεινών όγκων. Τα δυτικά όρια της περιφέρειας, καθορίζονται από τα όρη του Βόρα και του Βέρμιου, που την χωρίζουν γεωγραφικά από την Κεντρική Μακεδονία. Στα νότια, τα Χάσια και τα Πιέρια, με κατεύθυνση αυτή τη φορά νοτιοδυτική, χωρίζουν την περιφέρεια από την Θεσσαλία.[2]

    Μεταξύ των ορεινών συγκροτημάτων, παρεμβάλλονται ψηλά λεκανοπέδια. Ξεκινώντας από τα δυτικά, μεταξύ της σειράς των ορέων της Πίνδου και του Βαρνούντα, έχουμε τη λεκάνη της Βρυγηίδας (ή Πρεσπών), όπου και οι λίμνες Πρέσπες, νοτιότερα την λεκάνη της Ορεστίδας, όπου η λίμνη της Καστοριάς, και η λεκάνη του Άνω Αλιάκμονα, με την τεχνητή λίμνη του Ιλαρίωνα. Στην δεύτερη σειρά έχουμε την λεκάνη της Πελαγονίας (ή Μοναστηρίου), το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ανήκει στην ομώνυμη επαρχία της ΠΓΔΜ, την λεκάνη της Εορδαίας (ή Πτολεμαΐδας), με τις λίμνες Βεγορίτιδα και Χεμαδίτιδα, και το λεκανοπέδιο της Κοζάνης (ή Ελιμείας), με την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου. Κύριος ποταμός της περιοχής είναι ο Αλιάκμονας με τους παραποτάμους του, η διαδρομή του οποίου έχει μεταβληθεί σε βάθος χιλιάδων χρόνων, ανοίγοντας διόδους προς το Αιγαίο Πέλαγος. Κατά μήκος του ποταμού υπάρχουν στενά φαράγγια ενώ μεταξύ των βουνών υπάρχουν στενές διαβάσεις που διευκολύνουν την συγκοινωνία.[2]

     

     

    Είναι γνωστό ότι κατά τα τελευταία 2.000.000 χρόνια το κλίμα της περιοχής γνώρισε τεράστιες μεταβολές. Οι παγετώνες που σκέπασαν μεγάλο μέρος της Γης με τέσσερα διαδοχικά κύματα δεν άφησαν ανεπηρέαστη και τη Μακεδονία. Στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας σχηματίστηκαν μικροί παγετώνες. Οι σημερινές αλπικές λιμνούλες και οι λιθώνες (μορένες) που υπάρχουν στα βουνά είναι αποτέλεσμα της "δράσης" αυτών των παγετώνων, ενώ ποταμοί από πάγο κατέβηκαν και κατέκλυσαν, επίσης, τις κοιλάδες. Στον άνω ρου του Αλιάκμονα και στα υψώματα του Πενταλόφου Κοζάνης τα ίχνη αυτών των παγετώνων είναι εμφανή.

    Το κλίμα της περιοχής διαφέρει από τα υπόλοιπα σημεία της Ελλάδας λόγω του υψομέτρου των βουνών και της μορφολογίας του εδάφους με συχνά λεκανοπέδια. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται εύκρατο, με βαρείς χειμώνες και ήπια καλοκαίρια, σε αντίθεση με το μεσογειακό κλίμα παραθαλάσσιων περιοχών της χώρας. Επειδή τα οροπέδια της έχουν κατεύθυνση νοτιοανατολική και δεν παρεμβάλλονται βουνά μεταξύ αυτών, οι βόρειοι άνεμοι που επικρατούν, κρατούν χαμηλά την θερμοκρασία και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για αρκετές χιονοπτώσεις τους χειμερινούς μήνες. Παρόλο που η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας ανήκει στο ανατολικό ηπειρωτικό τμήμα της χώρας που χαρακτηρίζεται από λιγότερες βροχοπτώσεις σε σχέση με το αντίστοιχο δυτικό, το κλίμα χαρακτηρίζεται πιο υγρό γεγονός που οφείλονται στο συνδυασμό του ορεινού της τοπίου και των λιμνών.

     

     

    Η δυτική Μακεδονία, όπως άλλωστε και ολόκληρη η Βαλκανική χερσόνησος, βρίσκονταν αρχικά στο βυθό μιας τεράστιας προϊστορικής θάλασσας, που οι επιστήμονες της έχουν δώσει το συμβολικό όνομα Τηθύς. Η "ανάδειξή" της σε ξηρά άρχισε περίπου πριν από 30.000.000 χρόνια, στην αρχή της γεωλογικής περιόδου που ονομάζεται Μειόκαινο.

    Οι βασικές γεωλογικές ζώνες στην περιοχή είναι οι εξής:

     

     

    Ενδιαφέρον γεωλογικό στοιχείο της περιοχής είναι τα λιγνιτοφόρα κοιτάσματα στις λεκάνες Κοζάνης-ΠτολεμαΐδαςΒεγόρων, κ.α., από τα οποία τροφοδοτούνται αρκετά θερμοηλεκτρικά εργοστάσια.

    Οι δασώδεις εκτάσεις της περιφέρειας καλύπτουν κυρίως τα όρη στα δυτικά και νότια τμήματα της περιφέρειας, καθώς και στα δυτικά όρια της με τα όρη του Βόρα και του Βερμίου. Στα δάση της κυριαρχούν φυλλοβόλα δένδρα όπως καστανιέςοξυές και δρύες, ενώ από τα αειθαλή συναντούμε κυρίως πεύκα και έλατα.[3]

     

     

    Η δυτική Μακεδονία ως τον 20ό αι. βάσισε την ευημερία των κατοίκων της στο εμπόριο, τις μεταφορές και τη βιοτεχνία. Σήμερα είναι ανερχόμενη δύναμη στον χειμερινό τουρισμό, ενώ παράλληλα αποτελεί και την "κινητήρια δύναμη" της Ελλάδας, αφού παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας.

     

     

     


  • Πριν ταξιδέψετε στην Ελλάδα

    Εάν ετοιμάζετε το ταξίδι σας στη χώρα μας, το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή του Visit Greece, στο κινητό ή στο tablet σας. Θα σας φανεί χρήσιμη για την άνετη περιήγησή σας κατά την παραμονή σας στην Ελλάδα, δίνοντάς σας χρήσιμες πληροφορίες και tips για τον προορισμό που βρίσκεστε. Επίσης σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε μουσεία και επιχειρήσεις ή ακόμα και να κλείσετε ηλεκτρονικά τα εισιτήρια σας σε πολλά μουσεία και να αποφύγετε ουρές αναμονής.
    Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή του Visit Greece, η οποία είναι διαθέσιμη σε IOS και Android.


    Ταξιδιωτικά έγγραφα

    Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει κυρώσει τη Συνθήκη Schengen. Η κίνηση πολιτών εντός της Ε.Ε. γίνεται και με την απλή επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας, χωρίς να είναι απαραίτητο το διαβατήριο. Ωστόσο, το διαβατήριο μπορεί να σας φανεί χρήσιμο για έναν αριθμό άλλων συναλλαγών, όπως συνάλλαγμα, αγορές κ.ά.
    Εάν είστε πολίτης χώρας εκτός της Συνθήκης του Schengen απαιτείται VISA για να εισέλθετε στην Ελλάδα και την Ε.Ε. Θα πρέπει να αναζητήσετε πληροφορίες στις κατά τόπους ελληνικές πρεσβείες ή προξενεία ή ακόμη και στους ταξιδιωτικούς τους πράκτορες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


    Θέματα υγείας & Ταξιδιωτικής Ασφάλειας

    Αν προέρχεστε από χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και χρειαστείτε στην Ελλάδα αναγκαία υγειονομική περίθαλψη, πρέπει να προμηθευτείτε πριν το ταξίδι σας την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ) ή άλλο νόμιμο Κοινοτικό έγγραφο, το οποίο θα εκδώσει ο αρμόδιος ασφαλιστικός σας φορέας και με βάση το οποίο καλύπτεται μέρος ή το σύνολο των εξόδων νοσηλείας, κατά την παραμονή σας στην Ελλάδα. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η αναγκαία περίθαλψη στην Ελλάδα χορηγείται από:

    • τις Μονάδες Υγείας ή τα κατά τόπους ιατρεία
    • τα Περιφερειακά Ιατρεία ή τα Κέντρα Υγείας του Ε.Σ.Υ.
    • τα συμβεβλημένα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείων.

    Αν προέρχεστε από χώρα εκτός ΕΕ και προετοιμάζετε το ταξίδι σας στην Ελλάδα, σας συμβουλεύουμε να έρθετε σε επικοινωνία με τον ασφαλιστικό σας φορέα πριν ταξιδέψετε. Όταν βρίσκεστε στην Ελλάδα, σας συμβουλεύουμε να έχετε κρατημένα τα παρακάτω τηλέφωνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

    • ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΕKAB-ασθενοφόρα): 166
    • SOS ΙΑΤΡΟΙ : 1016
    • ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ : 112
    • ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ: 210 77 93 777
    • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: 199
    • ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ: 100
    • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 1571
    • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΩΩΝ: 210 6038023- 24 -28


    Συναλλαγματικές Ισοτιμίες

    Η Ελλάδα είναι μέλος Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρησιμοποιεί το ενιαίο νόμισμα, το ευρώ. Όπως και στις άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε., τα νομίσματα του ευρώ είναι οκτώ και κυκλοφορούν σε τιμές των: 1, 2, 5, 10, 20 και 50 λεπτών και του 1 και 2 ευρώ. Τα χαρτονομίσματα κυκλοφορούν σε τιμές των 5, 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ. Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αναγράφονται ευκρινώς σε όλες τις τράπεζες που δέχονται συνάλλαγμα, ενώ οι κάτοχοι χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών μπορούν να προμηθευτούν ευρώ από τα ATMs των συνεργαζόμενων τραπεζών.
    Οι ελληνικές τράπεζες είναι συνήθως ανοικτές για το κοινό από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από 8:00 έως 14:00. Ανταλλαγές ευρώ με οποιοδήποτε ξένο νόμισμα πραγματοποιούνται και σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος που βρίσκονται στα αεροδρόμια και σε ορισμένα κεντρικά λιμάνια, στις μεγάλες πόλεις, καθώς και σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς. Για ανταλλαγές συναλλάγματος σας υπενθυμίζουμε ότι χρειάζεται διαβατήριο.


    Χρήση ηλεκτρικών συσκευών

    Η τάση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα είναι 230 V / 50 Hz και τα βύσματα είναι τύπου F. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος, βεβαιωθείτε να πάρετε μέσα στη βαλίτσα σας τους απαραίτητους μετασχηματιστές/ προσαρμογείς για τις ηλεκτρονικές σας συσκευές ή βεβαιωθείτε ότι η επιλεγμένη υποδοχή θα σας παρέχει αυτά.


    Προστασία καταναλωτή

    Κατά την παραμονή σας στην Ελλάδα, προστατεύεστε ως καταναλωτής κατά τη διάρκεια των συναλλαγών σας από την ελληνική νομοθεσία.
    Σε περίπτωση παράλειψης ή παραβίασης των ανωτέρω, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στην Τουριστική Αστυνομία στο 1571 (λειτουργία 24/7).
    Σε περίπτωση που χρειαστείτε να υποβάλλετε καταγγελία, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού στέλνοντας μήνυμα στην παρακάτω διεύθυνση: touristcomplaints@mintour.gr (Προσοχή, η αποστολή μηνυμάτων από το Υπουργείο Τουρισμού σε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου hotmail.com είναι προσωρινά ανέφικτη λόγω πολιτικών ασφαλείας του παρόχου).


    Καιρός στην Ελλάδα

    Προκειμένου να σας διευκολύνουμε ποιά ρούχα και αξεσουάρ να συμπεριλάβετε στη βαλίτσα για το ταξίδι σας στην Ελλάδα, σας δίνουμε κάποιες γενικές πληροφορίες για το κλίμα της χώρας μας! Το κλίμα της Ελλάδας είναι μεσογειακό με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις. Χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία, λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας, του έντονου ανάγλυφου και της κατανομής μεταξύ του ηπειρωτικού τμήματος της χώρας και της θάλασσας. Το καλοκαίρι, οι ξηρές ζεστές μέρες συχνά δροσίζονται από εποχικούς ανέμους που ονομάζονται «μελτέμια», ενώ οι ορεινές περιοχές είναι πιο δροσερές. Οι χειμώνες είναι ήπιοι στα πεδινά με λίγο πάγο και χιόνι, αλλά τα βουνά είναι, συνήθως, καλυμμένα με χιόνι. Επίσης, είναι συχνό φαινόμενο να συνδυάζονται διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες την ίδια εποχή (για παράδειγμα ήπια ζέστη κοντά στη θάλασσα και δροσιά στις ορεινές περιοχές).
    Τέλος, λίγες μέρες πριν το ταξίδι σου σε ενθαρρύνουμε να αναζητήσετε τον καιρό του προορισμού που θα επισκεφτείτε, κάνοντας αναζήτηση στη σελίδα μας. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να ταξιδέψετε στην Αθήνα, βρείτε τη σελίδα του Προορισμό Αθήνα από την αναζήτηση και στο πάνω μέρος της σελίδας θα ανακαλύψετε τι καιρό που κάνει τη στιγμή εκείνη καθώς και για τις επόμενες 5 ημέρες.